Izšla je nova številka!

Poslovite se od gubic

Naj pomlad s pomočjo kolagena zasije tudi na vaši koži!

Zlata pravila ustne higiene

Skrb za ustno higieno ni le modni trend, ampak je nujno tako za zdravje zob kot vsesplošno počutje. Pravilna in zadovoljiva higiena zob in ustne votline ima pozitivne učinke na celotno telo in orga

Izgorelost - bolezen nove dobe

Naporni dnevi v službi, natrpan urnik, težave v osebnem življenju – vsakdanjik v sodobnem svetu se odvija v nenehnem hitenju, s stalnim pritiskom in vedno novimi izzivi.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Kaneloni s koprivami in divjimi šparglji

CU

Odličen recept.

Sestavine

Kaneloni:

3 jajca

300 g polnozrnate moke

1 žlička pecilnega praška

1 ščepec soli

1 žlica oljčnega olja

1 žlica tople vode

Nadev:

500 g mladih kopriv

šopek divjih špargljev

3 stroki česna

1 dl belega vina

150 g skute

oljčno olje

sol

poper

čili

timijan

Omaka:

3 stroki česna

500 g paradižnikove mezge

1 žlička posušenega origana

peteršilj

sol

poper

oljčno olje

Dodatek:

parmezan

peteršilj

Priprava:

Iz sestavin za kanelone zamesimo testo, ga naoljimo in pustimo počivati vsaj 1 uro. Nato ga tanko razvaljamo in izrežemo pravokotnike velikosti 10 x 7 cm.

Koprive blanširamo in sesekljamo. Šparglje narežemo na pol centimetra velike kose.

Na oljčnem olju prepražimo česen, dodamo čili in timijan, ko zadiši, dodamo šparglje in zalijemo z vinom, kuhamo 6–7 minut, da vino izpari. Dodamo koprive, solimo in popramo. Na koncu dodamo še skuto, odstavimo z ognja, začinimo in pustimo, da se ohladi.

Za omako na olju prepražimo sesekljan česen, dodamo mezgo, peteršilj, sol, poper in origano. Ko zavre, kuhamo še 5–6 minut.

Kanelone napolnimo z nadevom, jih zvijemo in dobro stisnemo testo, da so zaprti.

Dno globokega pekača za narastke premažemo z nekaj žlicami omake. Kanelone naložimo v pekač in prelijemo s preostalo omako. Potresemo s parmezanom in peteršiljem ter pečemo 25–30 minut pri 200 stopinjah.

Značke: recept, koprive, kaneloni

Kaneloni s koprivami in divjimi šparglji

Shutterstock