Izšla je nova številka!

Poslovite se od gubic

Naj pomlad s pomočjo kolagena zasije tudi na vaši koži!

Zlata pravila ustne higiene

Skrb za ustno higieno ni le modni trend, ampak je nujno tako za zdravje zob kot vsesplošno počutje. Pravilna in zadovoljiva higiena zob in ustne votline ima pozitivne učinke na celotno telo in orga

Izgorelost - bolezen nove dobe

Naporni dnevi v službi, natrpan urnik, težave v osebnem življenju – vsakdanjik v sodobnem svetu se odvija v nenehnem hitenju, s stalnim pritiskom in vedno novimi izzivi.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Puranja nabodala s kuskusom

Tina Lucu

Sestavine za 4 osebe:

600 g puranjega fileja

1 por

sol, sveže mlet poper

začimbe za žar

400 g kuskusa

olje

2 mladi čebuli

1 rdeča paprika

1 čili

1 kumara

meta

1 limona

Priprava:

1 Oplaknite meso, ga otrite in zrežite na daljše trakove. Očistite por in ga zrežite na trakove. Trakove pora položite na mesne trakove in jih po dolgem nataknite na nabodala. Začinite jih s soljo in poprom ter potresite z začimbami za žar.

2 Kuskus prelijte s 400 ml vrele vode in mu primešajte eno žlico olja. Pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite stati približno 15 minut.

3 Očistite mlado čebulo, papriko in čili. Vse skupaj sesekljajte in popražite na vročem olju. Nato mešanico vmešajte v kuskus in dodajte še rezine kumare in sesekljano meto. Začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.

4 Puranja nabodala z obeh strani popecite v vroči, malce naoljeni ponvi, za zaključek pa naj se nekaj minut pečejo še v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite jih s kuskusom in jogurtovo pomako.

Značke: piščanec, kuskus

kuskus s piščancem

profimedia