Izšla je nova številka!

Kolagen – naravna pomoč za lepšo kožo, lase, nohte in zdrave sklepe

Zaloge kolagena v telesu lahko zadržimo oziroma delno obnovimo z ustrezno prehrano, redno telesno vadbo in dovolj spanja, odličen dodatni vir pa so prehranska dopolnila.

Morda je kriv magnezij?

Poleti se pokažejo nekatere nevšečnosti, ki jih v hladnejših mesecih morda niti ne občutimo.

Odkrijte skrivnost dolge mladosti

Po novem lahko tudi na hitrost biološkega staranja svojega telesa sami bistveno vplivamo. Vsa naša vitalnost in življenjska energija izvirata iz dobrega delovanja naših celic. Za ohranjanje mlados

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Aktualno

Kulinarične kape vrhunskosti

CU

Kar dva chefa tradicije po izboru Gault & Millau Slovenija za leto 2023 in veliko zvezd domače gastronomije

Geografsko majhna, gastronomsko bogata – to je Slovenija, pravijo pri Gault & Millau Slovenija in v svoj izbor najboljših za leto 2023 uvrščajo mnoga sveža gastronomska imena, ki navdušujejo s svojim edinstvenim kulinaričnim pogledom in razvojnim potencialom, katerega uresničitev lahko pričakujemo z največjim veseljem. Seveda pa med prejemniki posebnih nagrad in restavracij s štirimi kapami najdemo tudi številna že uveljavljena imena, ki Kulinarične kape vrhunskosti aktualno vztrajno vzdržujejo kakovost in vrhunskost svojega ustvarjanja.

V novem vodniku za leto 2023 je predstavljenih 180 restavracij, več kot sto POP zbirališč, 93 vinskih kleti z 278 ocenjenimi vzorci vina ter 25 karakterističnih slovenskih turističnih kmetij. Gault & Millau Slovenija je sedem posebnih nagrad podelil osmim ustvarjalcem, med prejemniki sta namreč kar dva chefa tradicije, ki sta navdušila s svojim spoštovanjem in negovanjem slovenske kulinarične tradicije. Chef Ivica Evačić (Restavracija Hotela Marina, Izola) in chef Matej Tomažič (Majerija, Slap), oba prihajata iz primorske regije in nosita pomembno poslanstvo: ohranjanje bogate kulinarične dediščine regije, tesne povezave z lokalnimi kmetijstvom in surovinami ter živili, pa tudi tesna povezanost z lokalno skupnostjo oziroma socialnim okoljem.

»Mladi po manjših mestih svojo ljubezen do slovenske gastronomije in njene tradicije razvijajo na svoj edinstveni način, s svežim pristopom, a navadno vezani na močne korenine slovenske kulinarike,« je dejala Mira Šemić, direktorica Gault & Millau Slovenija. »Ob letošnji izdaji vodiča gurmani z vsega sveta še posebej vabimo k odkrivanju k trajnosti zavezanih restavracij z znakom Slovenia green cuisine ter tistih, ki stavijo na lokalno, avtentično ponudbo z znamko kakovosti Gostilna Slovenije. Navsezadnje pa jih z vodnikom spodbujamo, da odkrijejo tudi edinstvena doživetja Slovenije (Slovenia unique experiences),« je direktorica STO, Maja Pak.

nagrade 1.JPG

10 najboljših po izboru Gault&Millau

Peter Irman