Izšla je nova številka!

Preverjene rešitve za 5 težav s spanjem

Zamislite si, da se 24 ur odpoveste enkrat spanju, drugič vadbi in tretjič hrani. Kaj bi najbolj vplivalo na vaše počutje in energijo? Odgovor je spanje. Čeprav več govorimo o hrani in gibanju,

Nazaj v šolo z boljšo odpornostjo

S pomočjo čebel do zdravega začetka šolskega leta

Kako nad boleče sklepe?

Vse več ljudi se dnevno srečuje z bolečinami v sklepih. Podatki pravijo, da so prav revmatične bolezni, povezane s sklepi, ena najpogostejših bolezni, zaradi katerih posamezniki obiščejo zdravn

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Aktualno

Kulinarične kape vrhunskosti

CU

Kar dva chefa tradicije po izboru Gault & Millau Slovenija za leto 2023 in veliko zvezd domače gastronomije

Geografsko majhna, gastronomsko bogata – to je Slovenija, pravijo pri Gault & Millau Slovenija in v svoj izbor najboljših za leto 2023 uvrščajo mnoga sveža gastronomska imena, ki navdušujejo s svojim edinstvenim kulinaričnim pogledom in razvojnim potencialom, katerega uresničitev lahko pričakujemo z največjim veseljem. Seveda pa med prejemniki posebnih nagrad in restavracij s štirimi kapami najdemo tudi številna že uveljavljena imena, ki Kulinarične kape vrhunskosti aktualno vztrajno vzdržujejo kakovost in vrhunskost svojega ustvarjanja.

V novem vodniku za leto 2023 je predstavljenih 180 restavracij, več kot sto POP zbirališč, 93 vinskih kleti z 278 ocenjenimi vzorci vina ter 25 karakterističnih slovenskih turističnih kmetij. Gault & Millau Slovenija je sedem posebnih nagrad podelil osmim ustvarjalcem, med prejemniki sta namreč kar dva chefa tradicije, ki sta navdušila s svojim spoštovanjem in negovanjem slovenske kulinarične tradicije. Chef Ivica Evačić (Restavracija Hotela Marina, Izola) in chef Matej Tomažič (Majerija, Slap), oba prihajata iz primorske regije in nosita pomembno poslanstvo: ohranjanje bogate kulinarične dediščine regije, tesne povezave z lokalnimi kmetijstvom in surovinami ter živili, pa tudi tesna povezanost z lokalno skupnostjo oziroma socialnim okoljem.

»Mladi po manjših mestih svojo ljubezen do slovenske gastronomije in njene tradicije razvijajo na svoj edinstveni način, s svežim pristopom, a navadno vezani na močne korenine slovenske kulinarike,« je dejala Mira Šemić, direktorica Gault & Millau Slovenija. »Ob letošnji izdaji vodiča gurmani z vsega sveta še posebej vabimo k odkrivanju k trajnosti zavezanih restavracij z znakom Slovenia green cuisine ter tistih, ki stavijo na lokalno, avtentično ponudbo z znamko kakovosti Gostilna Slovenije. Navsezadnje pa jih z vodnikom spodbujamo, da odkrijejo tudi edinstvena doživetja Slovenije (Slovenia unique experiences),« je direktorica STO, Maja Pak.

nagrade 1.JPG

10 najboljših po izboru Gault&Millau

Peter Irman