Izšla je nova številka!

O najbolj aktivni mišici v telesu

Srčne skrivnosti ...

Za kosti je treba skrbeti v mladosti!

Krhke in lahke kosti se hitro zlomijo. Dovolj je že blažji udarec, ki bi ga v mladosti prenesli brez posledic, v starosti pa lahko povzroči zlom, ki se dolgo zdravi in včasih pusti hude posledice.

Ideje za praznična darila

Preverite naše nasvete!

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Aktualno

Rumeni svet

Petra Kancler

Rumeni svet ali kako nas boj za življenje nauči živeti

Kaj je rumeni svet? Rumeni svet je svet, ki je vsem dosegljiv. Svet v barvi sonca. Albert Espinosa ni hotel napisati knjige o tem, kako preživeti raka. Niti ni hotel napisati knjige za samopomoč. Namesto tega je napisal knjigo o rumenem svetu.

Kaj je rumeni svet? Rumeni svet je svet, ki je vsem dosegljiv. Svet v barvi sonca. Označuje poseben način življenja, sprejemanja sveta in negovanja sebe z lekcijami, ki se jih naučiš iz dobrih in slabih trenutkov. Svet, ki osrečuje, svet, v katerem radi živimo. Topel kraj, kjer poljubi lahko trajajo deset minut, kjer so neznanci lahko vaši najboljši zavezniki, kjer strah izgubi svoj pomen, kjer smrt ni tisto, kar se dogaja samo drugim, življenje pa je najdragocenejše. Napisal je knjigo, ki govori o vsem tem, vsem, kar čutimo in ne rečemo, strahu, da nam odvzame to, kar imamo, da se v celoti prepoznamo in cenimo, kdo smo vsako sekundo dneva.

Rumeni svet je fantastičen svet

Namenjena je spoznavanju in vstopu v poseben in drugačen svet; predvsem pa, da odkrijemo rumenčke. Rumenčki so ljudje, ki stojijo med ljubeznijo in prijateljstvom ter dajejo smisel našemu življenju. So nova lestev prijateljstva, tisti ljudje, ki niso partnerji ali prijatelji, tisti ljudje, ki ti križajo življenje in z enim samim pogovorom lahko vse spremenijo. Brez zadržkov – to knjigo boste morali prebrati, da boste začeli iskati svoje rumenčke. Vsakdo je lahko eden od njih …

»Rumeni svet je fantastičen svet, ki ga želim deliti z vami. To je svet odkritij, ki sem jih storil v desetih letih, ko sem zbolel za rakom. Zanimivo je, a moč, vitalnost in ugotovitve, ki jih narediš, ko si bolan, delajo tudi, ko si dobro, iz dneva v dan.

Kaj čakate? Ugotovite, kdo so vaši rumenčki!

»Če verjameš v sanje, se bodo uresničile!«

Španski scenarist, pisatelj in igralec Albert Espinosa (1973) je pri 14 letih zbolel za rakom in naslednjih deset let bolj ali manj preživel po bolnišnicah, kjer so želeli zajeziti njegovo bolezen, zato so mu odrezali nogo, del jeter in potem še pljučno krilo. V njem je kipel ustvarjalni duh in tako je pri 24 letih bolnišnico zapustil z inženirsko diplomo katalonske univerze in začel pisati scenarije in kratke zgodbe. Svojo vratolomno bitko z rakom je popisal v neke vrste motivacijskih spominih, ki jih je naslovil Rumeni svet. Biopsije, tumorji, osteosarkomi, bruhanje, obsevanja, amputacija, ponovitve bolezni itn. so v tej zgodbi le podli stranski igralci. Avtor skozi 23 odkritij, ki so hkrati tudi »lekcije raka za rabo v vsakdanjem življenju«, ponuja izvirne premisleke o tem, kaj je treba narediti, da dosežemo svoje sanje. Za pokušino vam ponujam en predlog, ki je bil čisto prvi nasvet zdravnika ob sprejemu v bolnišnico: »Vsak dan je treba postaviti pet dobrih vprašanj.« Si upate to? In odgovori? Kakršnikoli že bodo, gotovo vas bodo približali vašim sanjam, četudi na prvi pogled ni videti vedno tako.

Značke: rumeni-svet, knjiga

Rumeni svet: Kako me je boj za življenje naučil živeti

Založba Vida