Izšla je nova številka!

Poslovite se od gubic

Naj pomlad s pomočjo kolagena zasije tudi na vaši koži!

Zlata pravila ustne higiene

Skrb za ustno higieno ni le modni trend, ampak je nujno tako za zdravje zob kot vsesplošno počutje. Pravilna in zadovoljiva higiena zob in ustne votline ima pozitivne učinke na celotno telo in orga

Izgorelost - bolezen nove dobe

Naporni dnevi v službi, natrpan urnik, težave v osebnem življenju – vsakdanjik v sodobnem svetu se odvija v nenehnem hitenju, s stalnim pritiskom in vedno novimi izzivi.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Dobro je vedeti

Pridelajte svoje domače gnojilo in odmaševalec odtokov

Jej zdravo

Preverite, kako preprosto je.

Se sprašujete, kako ponovno uporabiti biološke odpadke, zmanjšati njihovo količino vsaj za četrtino in prihraniti? Pomagamo si lahko z bokashi kompostiranjem. Stranske produkte metode bokashi lahko uporabljamo v gospodinjstvu za gnojenje rastlin in odmaševanje odtokov. Tako lahko s pomočjo bokashi kompostnika na domačem kuhinjskem pultu, balkonu ali vrtu na leto prihranimo 156 evrov, ni nam namreč treba kupovati umetnih gnojil in dragih odmaševalcev odtokov.

bokashi-organko-essential
Bokashi Organko Essential
Profimedia

bokashi-organko-essential
Bokashi Organko Essential
Profimedia

Pri bolj trajnostnem načinu ravnanja z biološkimi odpadki in posledično varčevanju nam je v pomoč bokashi kompostnik Bokashi Organko Essential, narejen iz popotrošniške reciklirane plastike, v katerem lahko na domačem kuhinjskem pultu kompostiramo ne glede na letni čas. Vanj vsak dan odlagamo biološke odpadke in jih posujemo z efektivnimi mikroorganizmi, ki znotraj Bokashi Organka Essential pospešijo proces fermentacije. Že po nekaj dneh dobimo prvi sekundarni produkt bokashi kompostiranja v Organku, to je bokashi tekočina, ki jo lahko uporabimo za zatiranje plevela in čiščenje odtokov, razredčeno pa za gnojenje sobnih in vrtnih rastlin. Po nekaj tednih, ko je proces fermentacije v Organku končan, pa dobimo drugi sekundarni produkt bokashi kompostiranja, prvovrstno osnovo za kompost. Lahko jo zakopljemo na vrtu ali odvržemo na tradicionalni kompost ter z njo izboljšamo rodovitnost prsti na vrtu, saj ta ohrani skoraj vsa hranila. Naši pridelki bodo tako zdravi brez uporabe umetnih gnojil. Na takšen način sklenemo bokashi zanko, naši biološki odpadki postanejo nov vir, iz katerega zraste novo življenje.

Značke: trajnostno, gnojilo

Bokashi Organko Essential

Profimedia