Izšla je nova številka!

Kolagen – naravna pomoč za lepšo kožo, lase, nohte in zdrave sklepe

Zaloge kolagena v telesu lahko zadržimo oziroma delno obnovimo z ustrezno prehrano, redno telesno vadbo in dovolj spanja, odličen dodatni vir pa so prehranska dopolnila.

Morda je kriv magnezij?

Poleti se pokažejo nekatere nevšečnosti, ki jih v hladnejših mesecih morda niti ne občutimo.

Odkrijte skrivnost dolge mladosti

Po novem lahko tudi na hitrost biološkega staranja svojega telesa sami bistveno vplivamo. Vsa naša vitalnost in življenjska energija izvirata iz dobrega delovanja naših celic. Za ohranjanje mlados

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Intervju

Sestri Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah o zdravi prehrani

Jej zdravo

Irena je po poklicu operna pevka in profesorica petja, Leticia pa glasbenica in diplomirana arhitektka, ki dela na področju grafičnega oblikovanja. Obe sta navdušeni športnici, ki v prostem času radi tečeta, smučata in z družinama odkrivata lepote sveta. Obe sta gurmanski navdušenki, ki ju je nad kuhanjem navdušil predvsem oče, zato sta z nami z veseljem delili tudi svoj najljubši afriški recept.

IRENA

Koliko dasta na zdravo prehrano?

Odkrito priznam, da zadnja leta bolj skrbim za zdravo prehrano, ker se bolj zavedam pomembnosti te. Zato sem pripravljena plačati tudi kakšen evro več. Zagotovo pa ne pretiravam in nisem obsedena z raznimi chia semeni in podobnim.

Kako pa vzdržujeta linijo in kondicijo?

Da vzdržujem pevsko kondicijo, ki je zelo pomembna, veliko tečem. Srečo imam, da imam zelo rada šport in se posledično kar precej gibam. Ne delam pa diet, le poskušam se izogibati večernim obrokom.

Ali doma redno in radi kuhata in ali veljata za spretni s kuhalnico v roki?

Sama doma kar redno kuham, čeprav moj mož kuha še več kot jaz. Kuham rada, prijatelji pa običajno pohvalijo moje kuharske podvige.

Zaupajta nam, katere vajine jedi so najbolj pohvaljene.

Moja družina in prijatelji se najbolj veselijo mojih tort. Pripravim pa tudi dobro lazanjo, grško pito in piščanca.

Pa najljubša jed?

Moje najljubše jedi - ene enostavno ne morem izbrati, ker preveč rada jem (smeh) - so vampi, pražena jetrca, štruklji, suši, kenkey …

Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah
Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah
Mateja Jordovič Potočnik

LETICIA

Koliko dasta na zdravo prehrano?

Kar precej, vendar nisem obsedena s tem. Pod zdravo prehrano mislim to, da skušam jesti čim bolj raznoliko hrano, ne jemo preveč mesa, zelenjavo skušamo čim več kupovati od lokalnih kmetov ...

Kako pa vzdržujeta linijo in kondicijo?

Skušam živeti po načelu zdrav duh v zdravem telesu. Torej čim več gibanja, če se le da, tek na svežem zraku. Ta čas izkoristim za klepet z Ireno ali pa za neke vrste meditacijo (če grem sama). Rada tudi smučam, po novem tudi kolesarim. Kar se pa raznih diet tiče, je najbolj »znucana« še vedno najbolj učinkovita - jesti v majhnih količinah.

Ali doma redno in radi kuhata in ali veljata za spretni s kuhalnico v roki?

Če mi le dopušča čas, doma rada kuham. Sodeč po tem, da vedno z navdušenjem pojedo, kar pripravim, sem kar spretna v kuhinji.

Zaupajta nam, katere vajine jedi so najbolj pohvaljene?

Največkrat pohvalijo moje rižote. In jaz jih tudi najraje pripravljam. Ker so zelo enostavne in raznolike.

Pa najljubša jed?

Pražena jetra in vampi (smeh).

Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah

Mateja Jordovič Potočnik