Izšla je nova številka!

Kolagen – naravna pomoč za lepšo kožo, lase, nohte in zdrave sklepe

Zaloge kolagena v telesu lahko zadržimo oziroma delno obnovimo z ustrezno prehrano, redno telesno vadbo in dovolj spanja, odličen dodatni vir pa so prehranska dopolnila.

Morda je kriv magnezij?

Poleti se pokažejo nekatere nevšečnosti, ki jih v hladnejših mesecih morda niti ne občutimo.

Odkrijte skrivnost dolge mladosti

Po novem lahko tudi na hitrost biološkega staranja svojega telesa sami bistveno vplivamo. Vsa naša vitalnost in življenjska energija izvirata iz dobrega delovanja naših celic. Za ohranjanje mlados

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Grahov humus

Jej zdravo

Grah je vrtnina z zelo velikim deležem beljakovin, zato je še zlasti priporočljiv za vegetarijance, poleg tega pa vsebuje veliko vlaknin, kar ugodno vpliva na presnovo.

Grah je odličen tudi surov, zato zrn, ki jih izluščimo iz strokov, nikoli ne kuhamo predolgo, ampak le nekaj minut v dobro zaprtem loncu v majhni količini vode, sicer večina vitaminov propade.

Za 4 osebe potrebujete:

1 čebulo

2 stroka česna

300 g graha (svežega ali zamrznjenega)

1 avokado

1 čili

2 žlici olivnega olja

½ žličke mlete sladke paprike

sol, sveže mlet črni poper

sok ½ limone

30 g lešnikov

lepinje

PRIPRAVA:

1. Olupite čebulo in česen in vse skupaj drobno sesekljajte. Grah oplaknite pod hladno vodo in ga odcedite. Zamrznjen grah naj se prej odtaja. Prepolovite avokado, z žlico izdolbite meso sadeža, čili pa očistite in ga sesekljajte.

2. Sesekljano čebulo in česen popražite v naoljeni kozici. Primešajte sladko papriko in grah ter vse skupaj na hitro popražite.

3. Vse sestavine stresite v blender in jih ukašite v gladko mešanico. Dodajte sol, poper in limonov sok. Humus potresite s sesekljanimi lešniki in ga postrezite z lepinjo.

Značke: grahov-humus, recept, grah

Grahov humus

Profimedia