Izšla je nova številka!

Poslovite se od gubic

Naj pomlad s pomočjo kolagena zasije tudi na vaši koži!

Zlata pravila ustne higiene

Skrb za ustno higieno ni le modni trend, ampak je nujno tako za zdravje zob kot vsesplošno počutje. Pravilna in zadovoljiva higiena zob in ustne votline ima pozitivne učinke na celotno telo in orga

Izgorelost - bolezen nove dobe

Naporni dnevi v službi, natrpan urnik, težave v osebnem življenju – vsakdanjik v sodobnem svetu se odvija v nenehnem hitenju, s stalnim pritiskom in vedno novimi izzivi.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Lazanja z govejim bočnikom

Jej zdravo

Priljubljeni kuharski mojster Donal Skehan predstavlja slastne, a enostavne recepte za jedi, ob katerih bo vsa družina uživala. Tokrat je čas za lazanjo ...

SESTAVINE za 8 oseb:

2 kg govejega bočnika, narezanega na koščke

3 žlice navadne (večnamenske) moke, začinjene

4-5 žlic olivnega olja

1 velika čebula, drobno sesekljana

250 g gob, drobno sesekljanih

3 stroki česna, naribani

1 lovorov list

5 vejic svežega origana, olupljeni listi

2 žlici paradižnikove mezge

450 ml dobrega rdečega vina

200 ml sveže goveje juhe

400 g narezanih paradižnikov iz konzerve

2 žlici rdečega vinskega kisa

12 listov svežih testenin za lazanjo

mešano zeleno listje, za serviranje

Za bešamel:

75 g masla

75 g navadne (večnamenske) moke

800 ml polnomastnega mleka

150 g naribanega sira čedar

100 g naribanega parmezana

1 čajna žlička dijonske gorčice

PRIPRAVA:

1. Za nadev pretresite govedino v začinjeni moki. V ponvi segrejte dobro plast olja in govedino po potrebi v serijah pražite, dokler ne porjavi z vseh strani. Prenesite na krožnik.

2. V ponev dodajte čebulo in gobe z malo več olja ter pražite 10 minut do zlato rjave barve, nato dodajte česen in paradižnikovo mezgo. Zalijte z vinom in pustite, da brbota dve do tri minute. Dodajte govejo juho, konzervirane paradižnike in rdeči vinski kis ter vrnite goveje meso v ponev. Začinite s soljo in poprom ter zavrite in kuhljajte dve do tri minute. Dodajte zelišča. Zmanjšajte ogenj in na nizkem ognju, delno pokrito, kuhajte dve uri in pol do ure, dokler meso ni res mehko in razpade, ko ga potisnete z žlico.

3. Medtem pripravite bešamel. V ponvi stopite maslo in vmešajte moko ter pražite minuto ali dve, nato postopoma dodajte mleko, dokler ne dobite gladke, goste omake. Dobro začinite in dodajte večino sira (nekaj prihranite za posipanje po vrhu) in gorčico.

4. Ko se govedina zmehča, odstranite lovorov list in meso natrgajte v omako. Če je omaka videti pretekoča, jo zreducirajte.

5. Pečico segrejte na 200 °C (180 °C z ventilatorjem/moč 6). Tretjino mesa stresite v velik pekač, nato nanj položite štiri liste testa za lazanje in prelijte s tretjino bešamela. Postopek ponovite dvakrat, zaključite s sirno omako. Potresite s preostankom sira in pecite 30-35 minut do zlatorumene barve. Postrezite z zeleno solato.

Značke: lazanja, recept

Lazanja

Promocijski material