Recepti
Sočni in zdravi mafini z jabolkom in cimetom
Za prste obliznit!
Sestavine za 6 mafinov:
1 srednje veliko jabolko
75 g mehkega masla
65 g mandljeve moke
60 ml mleka
50 g eritritola
30 g kokosove moke
25 g rjavega eritritola
2 jajci
1 žlička pecilnega praška
1 žlička mletega cimeta
1/2 žličke arome vanilje
Priprava:
1. Jabolko operite in nastrgajte. Pečico segrejte na 180 °C.
2. Maslo, oba eritritola, aromo vanilje in mehko maslo penasto zmešajte, najbolje z ročnim mešalnikom, da masa postane enotna. Dodajte naribano jabolko, mandljevo moko, kokosovo moko, jajci, pecilni prašek in cimet. Dobro zmešajte.
3. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki, kot bi pekli običajne mafine, in jih enakomerno napolnite z maso. Pecite 20 do 25 minut, vsake toliko preverite, kaj se dogaja v pečici, saj se mandljeva moka zažge hitreje od pšenične. V mafin potisnite zobotrebec, če na njem ne bo ostankov testa, potem je kolaček pečen.
4. Pred uživanjem jih ohladite. V dobro zaprti posodi mafini svežino ohranijo tudi do tri dni, lahko jih tudi zamrznemo.