Izšla je nova številka!

Z matičnim mlečkom nad spomladansko utrujenostj

Pomlad poleg brstenja v naravi, daljšega dne in več sonca prinese tudi tisti čudni občutek, ki so mu nadeli ime spomladanska utrujenost.

Ena sama sestavina z izjemno močjo

Sveži matični mleček v kozarčku!

Lepota po vegansko

Večina se odloči uporabljati vegansko kozmetiko, torej kozmetiko, ki ne vsebujejo sestavin živalskega izvora, iz etičnih razlogov.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Sočni in zdravi mafini z jabolkom in cimetom

K.M.

Za prste obliznit!

Sestavine za 6 mafinov:

1 srednje veliko jabolko

75 g mehkega masla

65 g mandljeve moke

60 ml mleka

50 g eritritola

30 g kokosove moke

25 g rjavega eritritola

2 jajci

1 žlička pecilnega praška

1 žlička mletega cimeta

1/2 žličke arome vanilje

Priprava:

1. Jabolko operite in nastrgajte. Pečico segrejte na 180 °C.

2. Maslo, oba eritritola, aromo vanilje in mehko maslo penasto zmešajte, najbolje z ročnim mešalnikom, da masa postane enotna. Dodajte naribano jabolko, mandljevo moko, kokosovo moko, jajci, pecilni prašek in cimet. Dobro zmešajte.

3. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki, kot bi pekli običajne mafine, in jih enakomerno napolnite z maso. Pecite 20 do 25 minut, vsake toliko preverite, kaj se dogaja v pečici, saj se mandljeva moka zažge hitreje od pšenične. V mafin potisnite zobotrebec, če na njem ne bo ostankov testa, potem je kolaček pečen.

4. Pred uživanjem jih ohladite. V dobro zaprti posodi mafini svežino ohranijo tudi do tri dni, lahko jih tudi zamrznemo.

Značke: mafini, jabolka, zdravo

Mafini z jabolki in cimetom

Profimedia