Izšla je nova številka!

Nasvet za zdrav in uravnotežen jedilnik

Osebna trenerka, vplivnica in dobitnica laskavega naziva femme fatale 2021 Patricia Pangeršič je znana tako po svoji neizmerni energiji kot po izklesani postavi. Ter seveda po svoji Fit akademiji, s

Ana Roš v Ljubljani česa takšnega ni pričakovala

Ena najboljših kuharic na svetu in prejemnica dveh Michelinovih zvezdic Ana Roš je v središču Ljubljane odprla svojo prvo pekarno, ki je že vse od odprtja deležna veliko pozornosti.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Sočni in zdravi mafini z jabolkom in cimetom

K.M.

Za prste obliznit!

Sestavine za 6 mafinov:

1 srednje veliko jabolko

75 g mehkega masla

65 g mandljeve moke

60 ml mleka

50 g eritritola

30 g kokosove moke

25 g rjavega eritritola

2 jajci

1 žlička pecilnega praška

1 žlička mletega cimeta

1/2 žličke arome vanilje

Priprava:

1. Jabolko operite in nastrgajte. Pečico segrejte na 180 °C.

2. Maslo, oba eritritola, aromo vanilje in mehko maslo penasto zmešajte, najbolje z ročnim mešalnikom, da masa postane enotna. Dodajte naribano jabolko, mandljevo moko, kokosovo moko, jajci, pecilni prašek in cimet. Dobro zmešajte.

3. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki, kot bi pekli običajne mafine, in jih enakomerno napolnite z maso. Pecite 20 do 25 minut, vsake toliko preverite, kaj se dogaja v pečici, saj se mandljeva moka zažge hitreje od pšenične. V mafin potisnite zobotrebec, če na njem ne bo ostankov testa, potem je kolaček pečen.

4. Pred uživanjem jih ohladite. V dobro zaprti posodi mafini svežino ohranijo tudi do tri dni, lahko jih tudi zamrznemo.

Značke: mafini, jabolka, zdravo

Mafini z jabolki in cimetom

Profimedia