Izšla je nova številka!

Preverjene rešitve za 5 težav s spanjem

Zamislite si, da se 24 ur odpoveste enkrat spanju, drugič vadbi in tretjič hrani. Kaj bi najbolj vplivalo na vaše počutje in energijo? Odgovor je spanje. Čeprav več govorimo o hrani in gibanju,

Nazaj v šolo z boljšo odpornostjo

S pomočjo čebel do zdravega začetka šolskega leta

Kako nad boleče sklepe?

Vse več ljudi se dnevno srečuje z bolečinami v sklepih. Podatki pravijo, da so prav revmatične bolezni, povezane s sklepi, ena najpogostejših bolezni, zaradi katerih posamezniki obiščejo zdravn

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Sočni in zdravi mafini z jabolkom in cimetom

K.M.

Za prste obliznit!

Sestavine za 6 mafinov:

1 srednje veliko jabolko

75 g mehkega masla

65 g mandljeve moke

60 ml mleka

50 g eritritola

30 g kokosove moke

25 g rjavega eritritola

2 jajci

1 žlička pecilnega praška

1 žlička mletega cimeta

1/2 žličke arome vanilje

Priprava:

1. Jabolko operite in nastrgajte. Pečico segrejte na 180 °C.

2. Maslo, oba eritritola, aromo vanilje in mehko maslo penasto zmešajte, najbolje z ročnim mešalnikom, da masa postane enotna. Dodajte naribano jabolko, mandljevo moko, kokosovo moko, jajci, pecilni prašek in cimet. Dobro zmešajte.

3. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki, kot bi pekli običajne mafine, in jih enakomerno napolnite z maso. Pecite 20 do 25 minut, vsake toliko preverite, kaj se dogaja v pečici, saj se mandljeva moka zažge hitreje od pšenične. V mafin potisnite zobotrebec, če na njem ne bo ostankov testa, potem je kolaček pečen.

4. Pred uživanjem jih ohladite. V dobro zaprti posodi mafini svežino ohranijo tudi do tri dni, lahko jih tudi zamrznemo.

Značke: mafini, jabolka, zdravo

Mafini z jabolki in cimetom

Profimedia