Recepti
Kaneloni s koprivami in divjimi šparglji
Odličen recept.
Sestavine
Kaneloni:
3 jajca
300 g polnozrnate moke
1 žlička pecilnega praška
1 ščepec soli
1 žlica oljčnega olja
1 žlica tople vode
Nadev:
500 g mladih kopriv
šopek divjih špargljev
3 stroki česna
1 dl belega vina
150 g skute
oljčno olje
sol
poper
čili
timijan
Omaka:
3 stroki česna
500 g paradižnikove mezge
1 žlička posušenega origana
peteršilj
sol
poper
oljčno olje
Dodatek:
parmezan
peteršilj
Priprava:
Iz sestavin za kanelone zamesimo testo, ga naoljimo in pustimo počivati vsaj 1 uro. Nato ga tanko razvaljamo in izrežemo pravokotnike velikosti 10 x 7 cm.
Koprive blanširamo in sesekljamo. Šparglje narežemo na pol centimetra velike kose.
Na oljčnem olju prepražimo česen, dodamo čili in timijan, ko zadiši, dodamo šparglje in zalijemo z vinom, kuhamo 6–7 minut, da vino izpari. Dodamo koprive, solimo in popramo. Na koncu dodamo še skuto, odstavimo z ognja, začinimo in pustimo, da se ohladi.
Za omako na olju prepražimo sesekljan česen, dodamo mezgo, peteršilj, sol, poper in origano. Ko zavre, kuhamo še 5–6 minut.
Kanelone napolnimo z nadevom, jih zvijemo in dobro stisnemo testo, da so zaprti.
Dno globokega pekača za narastke premažemo z nekaj žlicami omake. Kanelone naložimo v pekač in prelijemo s preostalo omako. Potresemo s parmezanom in peteršiljem ter pečemo 25–30 minut pri 200 stopinjah.