Izšla je nova številka!

Kolagen – naravna pomoč za lepšo kožo, lase, nohte in zdrave sklepe

Zaloge kolagena v telesu lahko zadržimo oziroma delno obnovimo z ustrezno prehrano, redno telesno vadbo in dovolj spanja, odličen dodatni vir pa so prehranska dopolnila.

Morda je kriv magnezij?

Poleti se pokažejo nekatere nevšečnosti, ki jih v hladnejših mesecih morda niti ne občutimo.

Odkrijte skrivnost dolge mladosti

Po novem lahko tudi na hitrost biološkega staranja svojega telesa sami bistveno vplivamo. Vsa naša vitalnost in življenjska energija izvirata iz dobrega delovanja naših celic. Za ohranjanje mlados

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Kaneloni s koprivami in divjimi šparglji

CU

Odličen recept.

Sestavine

Kaneloni:

3 jajca

300 g polnozrnate moke

1 žlička pecilnega praška

1 ščepec soli

1 žlica oljčnega olja

1 žlica tople vode

Nadev:

500 g mladih kopriv

šopek divjih špargljev

3 stroki česna

1 dl belega vina

150 g skute

oljčno olje

sol

poper

čili

timijan

Omaka:

3 stroki česna

500 g paradižnikove mezge

1 žlička posušenega origana

peteršilj

sol

poper

oljčno olje

Dodatek:

parmezan

peteršilj

Priprava:

Iz sestavin za kanelone zamesimo testo, ga naoljimo in pustimo počivati vsaj 1 uro. Nato ga tanko razvaljamo in izrežemo pravokotnike velikosti 10 x 7 cm.

Koprive blanširamo in sesekljamo. Šparglje narežemo na pol centimetra velike kose.

Na oljčnem olju prepražimo česen, dodamo čili in timijan, ko zadiši, dodamo šparglje in zalijemo z vinom, kuhamo 6–7 minut, da vino izpari. Dodamo koprive, solimo in popramo. Na koncu dodamo še skuto, odstavimo z ognja, začinimo in pustimo, da se ohladi.

Za omako na olju prepražimo sesekljan česen, dodamo mezgo, peteršilj, sol, poper in origano. Ko zavre, kuhamo še 5–6 minut.

Kanelone napolnimo z nadevom, jih zvijemo in dobro stisnemo testo, da so zaprti.

Dno globokega pekača za narastke premažemo z nekaj žlicami omake. Kanelone naložimo v pekač in prelijemo s preostalo omako. Potresemo s parmezanom in peteršiljem ter pečemo 25–30 minut pri 200 stopinjah.

Značke: recept, koprive, kaneloni

Kaneloni s koprivami in divjimi šparglji

Shutterstock