Izšla je nova številka!

O najbolj aktivni mišici v telesu

Srčne skrivnosti ...

Za kosti je treba skrbeti v mladosti!

Krhke in lahke kosti se hitro zlomijo. Dovolj je že blažji udarec, ki bi ga v mladosti prenesli brez posledic, v starosti pa lahko povzroči zlom, ki se dolgo zdravi in včasih pusti hude posledice.

Ideje za praznična darila

Preverite naše nasvete!

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Brez glutena: Recept za pito s slivami in marcipanom

Tina Lucu

RECEPT ZA PITO S SLIVAMI IN MARCIPANOM

190 g brezglutenske riževe moke

1/2 vrečke pecilnega praška

60 g sladkorja

75 g masla

1 rumenjak

2 žlici navadnega jogurta

10 dag marcipana

Postopek:

1. Sladkor in rumenjak penasto umešamo, dodamo maslo, ki smo ga temperirali na sobno temperaturo, in zmešamo. V maso vmešamo še jogurt ter na koncu riževo moko, ki smo ji dodali pecilni prašek. Maso pregnetemo in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri.

2. Posebej razkoščičimo slive in jih narežemo na večje koščke. Narezane slive na hitro prepražimo, odstavimo in dodamo marcipan. Na hitro premešamo in pustimo, da se slive rahlo ohladijo.

3. Pekač obložimo s testom, nadevamo s slivami in postavimo v pečico. Pečemo približno 40 minut na 190 stopinjah.

Namig: Če vam ostane testo za pito, ga preprosto oblikujte v piškotke in jih pecite v pečici približno 20 minut.

Zanimivost

Kavarna Cojzla, prva stoodstotno brezglutenska kavarna pri nas, poskrbi za ljubitelje sladkih pregreh in tudi tiste, ki želijo samo na hitro uživati v okusnem slanem brezglutenskem opečencu. Veliko energije je vložene v razvoj ponudbe za vegetarijance in vegane, predvsem pa za celiakaše. Povpraševanje po programu brez alergenov je iz dneva v dan večje. Če se malo ozremo okoli sebe, bomo kmalu ugotovili, da so že skoraj v vsaki družini nekatere prehranske omejitve.

Značke: pita, brez-glutena

pita brez glutena

Cojzla