Izšla je nova številka!

O najbolj aktivni mišici v telesu

Srčne skrivnosti ...

Za kosti je treba skrbeti v mladosti!

Krhke in lahke kosti se hitro zlomijo. Dovolj je že blažji udarec, ki bi ga v mladosti prenesli brez posledic, v starosti pa lahko povzroči zlom, ki se dolgo zdravi in včasih pusti hude posledice.

Ideje za praznična darila

Preverite naše nasvete!

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Recepti

Puranja nabodala s kuskusom

Tina Lucu

Sestavine za 4 osebe:

600 g puranjega fileja

1 por

sol, sveže mlet poper

začimbe za žar

400 g kuskusa

olje

2 mladi čebuli

1 rdeča paprika

1 čili

1 kumara

meta

1 limona

Priprava:

1 Oplaknite meso, ga otrite in zrežite na daljše trakove. Očistite por in ga zrežite na trakove. Trakove pora položite na mesne trakove in jih po dolgem nataknite na nabodala. Začinite jih s soljo in poprom ter potresite z začimbami za žar.

2 Kuskus prelijte s 400 ml vrele vode in mu primešajte eno žlico olja. Pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite stati približno 15 minut.

3 Očistite mlado čebulo, papriko in čili. Vse skupaj sesekljajte in popražite na vročem olju. Nato mešanico vmešajte v kuskus in dodajte še rezine kumare in sesekljano meto. Začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.

4 Puranja nabodala z obeh strani popecite v vroči, malce naoljeni ponvi, za zaključek pa naj se nekaj minut pečejo še v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite jih s kuskusom in jogurtovo pomako.

Značke: piščanec, kuskus

kuskus s piščancem

profimedia