Recepti
Puranja nabodala s kuskusom
Sestavine za 4 osebe:
600 g puranjega fileja
1 por
sol, sveže mlet poper
začimbe za žar
400 g kuskusa
olje
2 mladi čebuli
1 rdeča paprika
1 čili
1 kumara
meta
1 limona
Priprava:
1 Oplaknite meso, ga otrite in zrežite na daljše trakove. Očistite por in ga zrežite na trakove. Trakove pora položite na mesne trakove in jih po dolgem nataknite na nabodala. Začinite jih s soljo in poprom ter potresite z začimbami za žar.
2 Kuskus prelijte s 400 ml vrele vode in mu primešajte eno žlico olja. Pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite stati približno 15 minut.
3 Očistite mlado čebulo, papriko in čili. Vse skupaj sesekljajte in popražite na vročem olju. Nato mešanico vmešajte v kuskus in dodajte še rezine kumare in sesekljano meto. Začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.
4 Puranja nabodala z obeh strani popecite v vroči, malce naoljeni ponvi, za zaključek pa naj se nekaj minut pečejo še v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite jih s kuskusom in jogurtovo pomako.