Izšla je nova številka!

Z matičnim mlečkom nad spomladansko utrujenostj

Pomlad poleg brstenja v naravi, daljšega dne in več sonca prinese tudi tisti čudni občutek, ki so mu nadeli ime spomladanska utrujenost.

Ena sama sestavina z izjemno močjo

Sveži matični mleček v kozarčku!

Lepota po vegansko

Večina se odloči uporabljati vegansko kozmetiko, torej kozmetiko, ki ne vsebujejo sestavin živalskega izvora, iz etičnih razlogov.

+ še mnogo več preberite v zadnji številki!

Zdravje

Nasvet za zdrav in uravnotežen jedilnik

K.M.

Osebna trenerka, vplivnica in dobitnica laskavega naziva femme fatale 2021 Patricia Pangeršič je znana tako po svoji neizmerni energiji kot po izklesani postavi. Ter seveda po svoji Fit akademiji, s katero je spremenila življenja, prehranjevalne navade in telesno aktivnost številnim sledilkam. Kmalu pa jo v življenju čaka še ena vloga, saj bo kmalu prvič postala mamica.

Najpomembnejše je načrtovanje obrokov - razmisli vsaj za dan ali dva vnaprej, kaj boš kuhala, in poskrbi, da boš imela doma potrebne sestavine.

Začni lepo postopoma - ni treba, da dopustniško prehrano (rogljički, pice, ocvrti lignji, palačinke …) odrežeš čez noč. Daj si čas in postopoma v svoj vsakdan vpeljuj zdrave obroke. Začneš lahko že s pripravo okusnega zajtrka, ki bo poskrbel, da boš brez težav zdržala do malice. Predlagam kakšno jajčno omleto ali ali če zajtrk vzamemo s seboj - ovseno kašo (pripraviš jo lahko že zvečer). 

Za malico si privošči kefir in kos poljubnega sadja.

Pri kosilu poskrbi, da bo tvoj obrok vseboval beljakovine (dlan piščančjega/puranjega mesa, tofu ...), pest ogljikovih hidratov (riž, testenine, kuhan krompir …), zdrave maščobe (olivno olje) in seveda ne pozabi na zelenjavo.

Za večerjo pa si privošči kakšno tortiljo, okusno doma pripravljeno zelenjavno rižoto ali kaj podobnega.

Patricia Pangeršič

Patricia Pangeršič